På förskolan

Vår målsättning i verksamheten är att:

Varje barn skall utvecklas optimalt utefter de egna förutsättningarna samtidigt som personal, barn och föräldrar trivs, och har det roligt tillsammans.

Vila på förskolan

Alla barnen har behov av att vila under dagen. De barn som inte sover har en lugn vila i ca 30 minuter och lyssnar på en saga. Barnen på Nallarna som sover vilar i sina egna vagnar. Genom att sova ute i sina egna vagnar får barnen en trygg sovstund samt frisk luft, vilket motverkar och begränsar smittspridning och barnen är friskare. Detta innebär att barnen behöver ha en egen vagn att sova i som föräldrarna ansvarar för att ta med hem. Lämnas en vagn på förskolan ansvarar inte förskolan för den. Nallarna står för en sovpåse och fårskinn till alla barn.

Utemiljön

Förskolan ligger inbäddad i ett litet skogsparti med full tillgång till allt den har att erbjuda.

Den egna förskolegården erbjuder såväl ”motorvägar” för alla fordon med hjul som en hinderbana. Smaskiga bär finns i mängder under sommaren, en liten lekstuga och en härlig eldstad för korvgrillning när det vill sig väl. En väl tilltagen sandlåda som alltid är full av sand och sandiga barn och tillgång till vatten för extra blöta lekar.

Grön Flagg

Förskolan arbetar aktivt med hållbar utveckling och förskolan är Grön Flagg certifierade.

Innemiljön

Vi har försökt skapa rum för alla typer av lek, för lugn och ro, för bus och för skapande. Miljön förändras  efter hur barngruppen utvecklas, vi anser att det är viktigt att följa barnens intressen och frågor.